Rólunk

Lőrincz Ingrid

pilates oktató

Képzések:
Michael King pilates (Füzy pilates)
Stott pilates
Funkcionális reformer

Számomra ez az a mozgásforma, amitől függő lettem.

A reformeren végzett pilates gyakorlatok száma nagyjából végtelen, ezért nagyon változatos, izgalmas. Egyszerűen nem lehet megunni. Nagy koncentrációt igényelnek a gyakorlatok, ezért csak magamra tudok figyelni közben, amitől javul a testtudat, koncentráció és kikapcsol teljes mértékben.

Az óráimon is ezt szeretném elérni, hogy vendégeim megtapasztalják a mozgás, koncentráció és a légzés összhangját.

Szeretném, hogy kíváncsian várják a következő alkalmat és tanulják meg feszegetni saját határaikat, valamint élvezzék jótékony hatását testileg és szellemileg is.

Kálingerné Burai Barbara

Jóga és pilates oktató

A jóga és a pilates egyaránt nagy szerepet tölt be az életemben már hosszú ideje. Mindkét mozgásforma számomra megadja azt, amire szüksége van a testemnek és a lelkemnek. Az erősítés, a nyújtás, a koncentráció, az önfókusz, a légzés összehangolása a finom mozdulatokkal mind hozzájárulnak a helyes kivitelezésű gyakorlatokhoz. Egyben kikapcsol és feltölt.

Minden órámra ugyanazzal a lelkesedéssel készülök, hogy átadhassam ezt az érzést a velem jógázóknak, pilatesedzőknek. Emellett nagy figyelmet fordítok a helyes testtartásra, a test tudatos megfigyelésére, valamint a jógaórák folyamán az elme lecsendesítésére.

Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen egy olyan mozgásforma mindenki életében, amiben úgy érzi, ki tud teljesedni. Ezáltal a hétköznapokban is kiegyensúlyozottnak és harmonikusnak érzi magát. A jóga és a pilates is megadhatja ezt bárki számára.

Engelbrecht Patrik

Pilates oktató, a Győri Balett táncművésze, táncpedagógus

Mindannyian szeretnénk jobban megismerni önmagunkat, de sokszor a lelki útjaink fürkészése közben nem is gondolunk rá, hogy testünk megértése is része önismeretünknek.

A mozgás lételemünk, de nem mindig kellemes.
Viszont örömteli élménnyé tud válni, és az is tud maradni.
Ehhez mindenekelőtt testtudatosságra van szükségünk.

Ha még nehezünkre esnek mozgásformák és ezért akár néha irtózunk megmozdulni, akkor a tudatosan végzett mozdulatok megszerettetik velünk a mozgást.
Ha már rendszeresen mozgunk, akkor a testtudat úgy tesz hozzánk, hogy még jobban, kellemesebben és egyben egészségesen végezhessük mozdulatainkat.

Én, táncművészként így szerettem meg és vált egy idő után szükségletté számomra a pilates.

Másoknak a fájdalomra gyógyír, vagy éppen ellenállóbbá teszik testüket a sérülésekkel szemben.
Esetleg kikapcsolódnak, kilépnek egy órára a kötelezettségek forgatagából.
Vagy kihívásokat keresve, de kiegyensúlyozottan szeretnék testüket formálni; feltöltődni és ellazulni egyszerre.

Bevallom, egy ideje már mindezek miatt is szeretem a pilates nyújtotta mozgást.

A STOTT Pilates metodika vonalán dolgozom és ez alapján, anatómiai alapokra támaszkodva építem fel a gyakorlatsorokat, a személyes fejlődést szem előtt tartva!